Natuurlijke Geneeswijzen

Voetreflextherapie

Voetreflexologie creëert ontspanning en helpt de harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht te brengen.

Wat is voetreflextherapie?

Voetreflexologie gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest. Als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid, maar het evenwicht kan ook verstoord zijn.

Ieder mens is uniek en bij ieder mens zal een verstoring van het evenwicht zich dan ook anders uiten. Mogelijke verschijnselen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, spier-en gewrichtspijn, algehele vermoeidheid, rugklachten, ontregeld spijsverteringsstelsel en depressiviteit.

Voetreflexologie creëert ontspanning en helpt daardoor de harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht te brengen. Het is een veilige methode, waarmee je niet alleen naar de klachten kijkt, maar ook probeert de oorzaak die er achter zit te ontdekken. Het helpt inzicht te krijgen in welk gebied de onbalans zich manifesteert.

De basis voor de voetreflexologie is de afspiegeling van het gehele lichaam op de voeten. Alle organen, botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben en reflexgebied of reflexpunt op de voeten.

De behandeling

Voetreflexologie is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzônes en –punten op de voeten om in de corresponderende lichaamsdelen reacties op te wekken. Door speciale massage-technieken wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd, waardoor meer zuurstof en voedingstoffen de weefsels bereiken en afvalstoffen sneller naar de uitscheidingsorganen worden afgevoerd. Hierdoor worden blokkades in de energiedoorstroming opgeheven.

Deze therapievorm kan worden toegepast bij zowel acute als chronische klachten, maar ook preventief heeft de behandeling een duidelijke functie. Ook kan men de behandeling toepassen als aanvulling op reguliere behandelingen.

De behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Voordat er begonnen gaat worden met de behandeling neem ik eerst een aantal gegevens met u door. Dit zal gaan over de aard van uw klacht, uw leefwijze, etc. Deze informatie heb ik nodig om een behandelplan voor u op te stellen en indien mogelijk de oorzaak van uw klachten te achterhalen.

Energetische massages

Hiermee wordt bedoeld: chakra-, metamorfose-, zonnevlecht-, meridiaan-, polariteit- en auramassage. Met deze massages wordt het evenwicht tussen en in energiepunten en energiebanen in het lichaam hersteld. Het zijn zeer ontspannende, harmoniserende massages die heel zacht worden uitgevoerd, maar juist daardoor een enorm effect hebben.

U voelt zich als herboren na een behandeling. Reacties van cliënten zijn vaak: het is alsof alles lichter voelt.

Hoe vaak behandelen?

In overleg met de client zal worden bekeken hoe vaak een behandeling nodig is.

Natuurlijk zijn eenmalige behandelingen ook mogelijk, maar zullen vaak niet voldoende zijn om het genezingsproces in te zetten van al reeds langer bestaande ofwel chronische klachten.

Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld eens in de zes of acht weken een behandeling te doen, zodat de balans in uw lichaam op peil blijft en verdere verstoring kan worden voorkomen.